Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Recomandările MAEIE în legătură cu actele teroriste de la Bruxelles

22 mar. 2016,, 11:45   Societate
1609 0
Рекомендации МИДЕИ в связи с терактами в Брюсселе
Foto: noi.md

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) menţine contactul permanent cu autorităţile Belgiei, unde în dimineața zilei de astăzi s-au produs patru explozii.


MAEIE anunță că, în legătură cu actele teroriste care s-au produs în dimineața zile de 22 martie la Bruxelles, Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lîngă autorităţile locale pentru a afla dacă printre victime sînt și cetățeni ai Moldovei, relatează NOI.md.

Reprezentanți ai Serviciului de presă al MAEIE au menționat că Ambasada RM la Bruxelles apelează sistematic la autoritățile belgiene pentru a obține informație suplimentară despre situația din capitala Uniunii Europene după seria de explozii produse în locuri publice. Diplomații au solicitat informații pentru a afla dacă printre victime sînt sau nu cetățeni ai Moldovei. Ei au dat, de asemenea, asigurări colegilor belgieni că sînt gata să acorde asistenţă consultativă în caz de necesitate.

În capitala Belgiei, astăzi, 22 martie, s-au produs patru explozii: două – pe Aeroportul Internațional din Bruxelles, altele două – la stațiile de metrou Malbec și Piața Schuman.

Numărul morților pe aeroport, conform datelor preliminare, este de 17 persoane, iar cel al răniților – de cîteva zeci. Numărul victimelor exploziilor din metrou se precizează.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?