X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Mogherini: UE dorește să ajute mai mult Libanul în criza refugiaților

21 mar. 2016,, 23:00   Externe
2148 0
Могерини: политическое урегулирование в Сирии прекратит поток беженцев
Foto: europa.ru

Șefa diplomației Uniunii Europene (UE), Federica Mogherini, a pledat luni pentru intensificarea ajutorului în Liban în timpul vizitei sale în mica țară de la Marea Mediterană unde se află peste un milion de refugiați sirieni, relatează AFP.


După o întâlnire cu premierul Tammam Salam la Beirut, dna Mogherini le-a declarat jurnaliștilor că discuțiile s-au axat pe pe modul în care UE și Libanul se pot ajuta reciproc față de imensa criză a refugiaților cu care ele se confruntă.

''Am acceptat, de partea UE, să creștem sprijinul față de Liban care este consecvent până în prezent'', a declarat dna Mogherini, reamintind că UE i-a acordat deja Libanului 1,5 miliarde de euro de la declanșarea conflictului în Siria în 2011.

''Suntem cot la cot în gestionarea uneia dintre cele mai grave, dacă nu cea mai gravă criză umanitară'', a dat ea asigurări, după ce s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul libanez de externe, Gebrane Bassil.

Această vizită intervine în timp ce Europa se străduiește să facă față cele mai grave crize migratorii de la cel de-al doilea război mondial. În timp ce peste un milion de migranți au ajuns pe țărmurile europene în 2015, țările vecine cu Siria au dus povara cea mai grea a crizei refugiaților, declanșată de războiul ce durează de cinci ani.

În Liban se află peste 1,1 milioane de refugiați, respectiv un sfert din populația sa, aceasta fiind cea mai mare rată de refugiați din lume pe locuitor. În Turcia se află deja 2,7 milioane de sirieni, în timp ce în Iordania și-au găsit refugiu peste 630.000, potrivit ONU.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?