Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Sandu vorbește despre candidatul partidelor de dreapta la prezidențiale

18 mar. 2016,, 08:15   Politică
4791 9
Sandu vorbește despre candidatul partidelor de dreapta la prezidențiale
Foto: zdg.md

Opoziția pro-europeană ar putea avea un candidat comun la alegerile prezidențiale care ar trebui să se desfășoare în acest an.


Fostul ministru al Educației a anunțat că a discutat pînă acum cu liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase iar în viitorul apropiat urmează consultări cu alți lideri de dreapta.

„Cine v-a spus că opoziția de dreapta nu va avea un candidat comun. Am discutat cu domnul Năstase și am convenit că este nevoie de un candidat integru. Avem nevoie de un om care să distrugă sistemul oligarhic, dar să și poată construi, trebuie să poată consolida instituțiile statului”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la un post privat de televiziune.

Liderul Partidului PAS a mai spus că fostul prim-ministru Ion Sturza ar fi un candidat bun.

În același timp, fosta șefă de la Educație a subliniat că decizia Curții Constituționale din patru martie este una strict politică, altfel nu se poate explica întîrzierea demarării procedurii de alegere a șefului statului care trebuiau să fie inițiate cu cel puțin o lună înainte de expirarea mandatului actualului șef al statului.

„Cum pot explica cei care au luat decizia că procedura de alegere a președintelui nu a fost demarată în luna februarie așa cum prevede legea, presupun că cineva din conducere cunoștea ce decizie urmează a fi luată. Opoziția vrea alegerea președintelui direct de către popor, dar vrea să se ajungă la această decizie pe cale legală. Scopul nu scuză mijloacele”, a mai adăugat Sandu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?