X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Diacov propune partidelor să semneze un pact de solidaritate

17 mar. 2016,, 16:32   Politică
3083 8
Foto : noi.md

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a propus astăzi partidelor să semneze un pact de solidaritate, la nivelul politicii interne a țării.


Propunerea a fost înaintată după ce opiniile parlamentarilor pe marginea unor subiecte de ordin intern s-au divizat din nou. Potrivit lui Dumitru Diacov, retorica prorusă sau cea proromână nu-și are locul în plenul Parlamentului, unde problemele trebuie abordate exclusiv din perspectiva interesului național.

„De ce dumneavoastră ne implicați tot timpul în mizeria asta, de a ne manifesta împotriva unui sau altui vecin? Noi nu vrem cu nimeni să luptăm, dar să avem relații bune cu toții vecinii, inclusiv Ucraina, Rusia, România. Partidele politice ar trebui să semneze un pact de solidaritate, de politică internă. Mă gîndeam la Declarația de la Snagov (România), ceva similar să facem și noi, o declarație în care toate partidele să-și asume angajamentul de a lupta pentru interesele Republicii Moldova”, a explicat Diacov.

Declarațiile au fost făcute în timpul discuțiilor privind constituirea grupurilor parlamentare de prietenie cu diferite state ale lumii. Unii dintre deputați au insistat ca socialistul Vlad Batrîncea să fie exclus din componența grupului de prietenie cu România. De cealaltă parte, ultimul a propus ca în grupul de prietenie cu Rusia să fie inclus Mihai Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?