X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Doi liberali au încercat să zădărnicească ședința Consiliului municipal Chișinău

17 mar. 2016,, 15:00   Capitala
4853 3
Два либерала пытались сорвать заседание мунсовета Кишинёва
Foto: noi.md

Pentru prima dată de la declararea de către Partidul Liberal (PL) a boicotării ședințelor Consiliului municipal Chișinău (CMC), la 17 martie, în sala de conferințe a Primăriei au apărut doi consilieri-liberali.


Unul – pentru a compromite ședința, altul – pentru a crea aparența propriului activism.

Astfel, Mariana Lungu, reprezentanta fracțiunii PL, a încercat să compromită ședința, declarînd că în Consiliul municipal nu există cvorumul necesar. Spre deosebire de colega sa, Ion Cebanu a participat la ședință, criticînd totul fără excepție, relatează NOI.md.

Mariana Lungu s-a încadrat în activitatea Consiliului municipal în momentul examinării situației la grădinițele de copii din Chișinău cu Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, șefa Direcției generale educație, tineret și sport.

Ea a declarat că în sală asistă un număr insuficient de consilieri pentru asigurarea cvorumului, de aceea ședința trebuie calificată drept nelegitimă. Președintele ședinței, Maxim Lebedinschi, i-a răspuns că secretariatul i-a numărat pe toți consilierii prezenți și numărul lor – 26 – permit recunoașterea legalității cvorumului.

Ion Ceban, președintele fracțiunii socialiștilor, a specificat că tentativa de a compromite ședințele CMC se manifestă atunci cînd consilierii încep să pună întrebări incomode angajaților Primăriei. „Cu toate atacurile liberalilor, noi vom continua și pe viitor examinarea problemelor importante. Ele se referă la toți locuitorii municipiului, pe ai căror copii liberalii încearcă să-i priveze de grădinițe”, a menționat Ceban.

Consilierul din fracțiunea liberalilor Ion Cebanu a pretins că are o abordare mai civilizată, spre deosebire de colega sa, Mariana Lungu, și a ieșit la tribună. După cum însă s-a dovedit, critica lui nu avea nici un fel de confirmare documentară și era orientată spre organizarea discordiei între consilierii din partea fracțiunilor PSRM, PPEM, PCRM și celor fără de partid. Cebanu a calificat drept amatoriste dezbaterile consilierilor, care au format, potrivit lui, „o nouă majoritate”.

Liberalii s-au încadrat în munca Consiliului municipal după ce consilierii din PSRM și PPEM au abordat problema trecerii terenurilor pe care sînt amplasate grădinițe de copii în proprietate privată. Victor Lutenco, consilier din PPEM, a afirmat că dispune de informații care dovedesc că liderul PL, Mihai Ghimpu, a răscumpărat Grădinița de Copii din satul Colonița.

Majoritatea proeuropeană din CMC s-a destrămat în februarie, după ce cinci consilieri din Partidul Popular European (PPEM) și-au anunțat plecarea din coaliție. De atunci liberalii boicotează ședințele Consiliului municipal. Totodată, membrii fracțiunii PPEM participă la ședințele Consiliului, de rînd cu reprezentanții fracțiunilor PSRM, PCRM și celor fără de partid, consilierul neafiliat Ion Ștefăniță. Periodic, la aceștia se alătură reprezentanții PLDM și PD.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?