Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Pavlovschi: Următorul pas ar fi alegerea unui președinte demn

14 mar. 2016,, 15:30   Politică
4759 7

Pavlovschi: Următorul pas ar fi alegerea unui președinte demn
Foto: facebook.com

Colectarea semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului constituțional este doar un prim-pas în direcția eliberării Republicii Moldova din captivitate. Este opinia avocatului Stanislav Pavlovschi, fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, notează NOI.md.

Activistul a remarcat că următorul pas în demersul eliberării țării ar fi desemnarea unei persoane demne în funcția de șef de stat.

„Poporul a primit posibilitatea să spună ferm cum vede dezvoltarea ulterioară a țării noastre. Aceste 400 de mii de semnături colectate de la cetățeni reprezintă cea mai activă parte a acestui popor, care va sări în apărarea democrației statului nostru. Țara este capturată, iar primul pas spre eliberarea țării ar fi referendumul, obținerea funcției de președinte al Republicii Moldova. Cetățenii trebuie să fie conștienți de responsabilitatea ce le revine. Următorul pas ar fi selectarea unei persoane demne la funcția de președinte”, a explicat Stanislav Pavlovschi astăzi, în timpul unui discurs susținut în PMAN.

Precizăm că grupul de inițiativă privind organizarea referendumului republican va depune astăzi la Comisia Electorală cele peste 400 de mii de semnături colectate din întreaga țara. Membrii CEC vor avea la dispoziție 15 zile pentru a examina autenticitatea datelor transmise. În cazul în care instituția va confirma veridicitatea semnăturilor, Parlamentul va fi obligat să numească data desfășurării referendumului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?