Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ruta belarusă de export al merelor moldoveneşti în Rusia, anihilată

14 mar. 2016,, 09:00   Economie
3807 4

Ruta belarusă de export al merelor moldoveneşti în Rusia, anihilată
Foto: aced.md

Ruşii nu mai lasă ca legumele şi fructele din ţara noastră, care tranzitează teritoriul Belarusului, să fie vîndute pe piaţa lor. Interdicţia intră în vigoare de astăzi, după ce săptămîna trecută, şeful "Rosselhoznadzor", Serghei Dankvert, a anunţat că vor fi efectuate controale drastice.

Exportatorii moldoveni au dreptul să livreze însă marfa prin punctele ruseşti de control, unde autenticitatea certificatelor emise de autorităţile fitosanitare de la noi este minuţios verificată.

Măsurile au fost luate din motiv că autorităţile de la Moscova presupun că fructele care ajung în Rusia prin Belarus sînt livrate din ţările UE, iar în acte figurează ca marfă moldovenească.

La sfîrşitul lunii ianuarie, un şef din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a fost reţinut pentru luare de mită. Suspectul, împreună cu alţi angajaţi, eliberau certificate fitosanitare de export şi import unor agenţi economici din Moldova, fără a examina marfa livrată. În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?