Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Obama: Ucraina va fi mereu vulnerabilă în fața Rusiei

13 mar. 2016,, 20:00   Externe
4086 12

Obama: Ucraina va fi mereu vulnerabilă în fața Rusiei
Foto: cnsnews.com

Ucraina va fi mereu vulnerabilă în fața Rusiei deoarece nu prezintă un interes major pentru SUA, recunoaște președintele Barack Obama.

În cadrul unui interviu acordat publicației The Atlantic, liderul de la Casa Albă a explicat că Ucraina reprezintă un interes major de securitate pentru Rusia, dar nu și pentru SUA.

„Adevărul e că Ucraina, care nu este o țară NATO, va fi vulnerabilă la dominația militară a Rusiei indiferent de ce am face noi”, a spus Obama.

Întrebat dacă poziția sa este realistă sau fatalistă, Obama a clarificat că „este realistă”.

„Dar acesta este un exemplu unde trebuie să fim foarte clari în privința intereselor noastre și a ceea ce suntem dispuși să facem pentru a le apăra”, a spus președintele SUA.

Obama și-a arătat și dezacordul față de o poziție mai dură a SUA în cazul în care Rusia ar decide să intervină în ate țări, precum Republica Moldova.

„Nu există nicio dovadă în politica externă a SUA că așa reacționează oamenii. Oamenii reacționează în funcție de imperativele lor și, dacă ceva este important pentru ei, dar nu și pentru noi, atunci ei știu asta, așa cum știm și noi. Există metode de a preveni astfel de mișcări, dar asta înseamnă să fii foarte clar de la început pentru ce ești dispus să mergi la război. Dacă cineva în SUA este dispus să înceapă un război cu Rusia pentru Crimeea și estul Ucrainei atunci ar trebui să vorbească”, a mai spus Obama.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?