Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Va candida Timofti pentru al doilea mandat?

10 mar. 2016,, 13:05   Politică
5372 5
Пойдёт ли Тимофти на второй срок?
Foto: moldnews.md
Președintele Nicolae Timofti nu discută cu nimeni din anturajul său despre intenția de a candida la un nou mandat de șef al statului. Însă aceasta nu înseamnă că, în pofida recentei decizii a Curții Constituționale cu privire la revenirea la alegerea directă a președintelui de către popor, cel de-al patrulea președinte al Republicii Moldova nu examinează o asemenea posibilitate. Declarația aparține consilierului președintelui pe probleme politice, Aurelia Peru-Balan, și a fost făcută pentru Tribuna.md, notează NOI.md.

Nicolae Timofti nu intenționează să discute decizia CC din 4 martie nici cu propriul consilier pe probleme politice. „Nicolae Timofti nu discută deciziile CC și nici nu le comentează”, a spus Aurelia Peru-Balan.

Totodată, întrebată dacă președintele intenționează să candideze pentru un nou mandat, Aurelia Peru-Balan a menționat că nici acest subiect nu se discută. Însă consilierul nu a exclus că șeful statului are o asemenea intenție.

Mandatul președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, expiră la 23 martie 2016. Amintim că pe 4 martie Curtea Constituțională a recunoscut drept neconstituțională procedura de alegere a șefului statului de către Parlament . Astfel, a fost anulată decizia din anul 2000, potrivit căreia președintele este ales cu votul a cel puțin 3/5 dintre deputații Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?