Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Societatea civilă vrea să afle cum au fost cheltuiți cei 30 de milioane de euro pentru reconstrucția străzilor

10 mar. 2016,, 12:45   Capitala
3199 2
Хотим знать, как потрачены 30 миллионов евро на реконструкцию улиц
Foto: tribuna.md
Activistul civic Victor Chironda a finalizat colectarea semnăturilor pentru petiția privind publicarea documentației despre cheltuirea a 30 de milioane de euro în scopul reconstrucției unui șir de străzi centrale ale Chișinăului. Consilierul municipal din partea PSRM Gaik Vartanian i-a propus activistului să relateze de la tribuna Consiliului municipal Chișinău (CMC) despre revendicările orășenilor și motivația inițiatorilor petiției, care i-a îndemnat să-și asume această misiune dificilă, relatează NOI.md.

În textul petiției, semnate de cîțiva activiști civici, este exprimată neîncrederea orășenilor față de companiile care au cîștigat concursul de realizare a lucrărilor de reconstrucție pe bulevardul Ștefan cel Mare, străzile Constantin Negruzzi și Vasile Alecsandri. Activiștii insistă pe faptul că acest concurs s-a desfășurat netransparent, iar documentația de proiectare și tehnică de pînă la tender a fost falsificată. În document au fost abordate peste 20 de chestiuni și probleme, care, în opinia autorilor petiției, necesită soluționare imediată la nivelul autorităților municipale.

Victor Chironda a colectat 150 de semnături, grație cărora autorii petiției speră ca această problemă să aibă rezonanță publică. Următorul pas, potrivit consilierului municipal socialist Gaik Vartanian, activistul Chironda trebuie să expună textul petiției la ședința CMC, unde va relata mai detaliat despre procedura colectării semnăturilor și imboldul entuziaștilor de a trata îndeaproape această problemă actuală pentru oraș. Răspunzînd colegului său în rețelele sociale, Victor Chironda și-a exprimat disponibilitatea de a prezenta documentul spre audiere aleșilor locali la proxima ședință a CMC.

Portalul nostru a abordat în mai multe rînduri problema eficienței cheltuirii mijloacelor la reconstrucția străzilor principale ale Chișinăului. În unul dintre materiale s-a acordat atenție susținută faptului că termenul dării în exploatare a străzii Vasile Alecsandri a expirat în ianuarie 2016, dar peisajul pe toată lungimea drumului reprezintă un șantier cu mormane de nisip, goluri și gropi, precum și cu canale de scurgere acoperite cu asfalt, fapt ce a făcut ineficient sistemul de evacuare a apelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?