Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ghilețchi: În politica moldovenească, femeile asigură echilibrul necesar

8 mar. 2016,, 14:00   Politică
3389 2

Ghilețchi: În politica moldovenească, femeile asigură echilibrul necesar
Foto: vedomosti.md

Implicarea femeilor în politica moldovenească, în activitatea legislativă, a devenit tot mai pronunțată în ultimii ani, consideră deputatul liberal-democrat Valeriu Ghilețchi. Potrivit politicianului, bărbații și femeile se completează armonios în orice domeniu de activitate, iar politica nu este o excepție. Deputatul și-a expus viziunea la acest subiect într-un interviu pentru NOI.md.

„Femeile au un rol tot mai vizibil, se implică tot mai mult în viața politică. Într-adevăr atestăm o schimbare. Potențialul pe care îl au femeile este unul de care putem beneficia. Eu personal am fost întotdeauna pentru o egalitate de gen, dar nu una forțată. Sînt, de exemplu, împotriva cotelor. Cred că acesta trebuie să fie un proces care să meargă pe o cale naturală. Sînt schimbări în societate, schimbări de mentalitate, oamenii înțeleg că într-o societate modernă femeile pot deține funcții de conducere, pot fi active inclusiv în plan politic. Cînd însă vine vorba de forțarea procesului, sînt un pic rezervat”, a explicat Gilețchi.

În opinia liberal-democratului, abordarea femeilor din politica moldovenească se deosebește de cea a bărbaților, dar asta nu dăunează procesului legislativ. Din contra, susține Ghilețchi, diversitatea viziunilor face procesul mai eficient.

„Sînt aspecte la care femeile pot fi mai sensibile – anumite probleme de ordin social, de altă natură. Dar e un aspect bun, e o relație de complementaritate, atunci cînd se vine cu o abordare dintr-o perspectivă feminină. Lucrul acesta doar ajută procesului legislativ”, a remarcat Ghilețchi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?