Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Dodon: Ceea ce am promovat și am cerut, am dobândit acum

4 mar. 2016,, 14:30   Politică
6779 8
Додон о прямых выборах президента: Мы получили то, чего так долго добивались!
Foto: noi.md
Astfel a comentat președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon decizia Curții Constituționale care a decis acum câteva clipe că președintele Republicii Moldova va fi ales direct de către popor, relatează Actualități.md.

Liderul PSRM menționează că după ce socialiștii au promovat constant și consecvent necesitatea de a alege în mod direct șeful statului fapt care este stipulate și în programul formațiunii politice, în sfârșit acest lucru s-a făcut.

“Ceea ce am promovat și am cerut, am dobândit acum. Am înaintat de mai multe ori această initiațivă în parlament și prin sesizări la Curtea Constituțională”, scrie Dodon pe pagina sa de pe o rețea socială.

Dodon precizează de asemenea că astăzi expiră termenul de 30 zile înaintat de Forumul Civic, iar alegerea președintelui țării prin vot direct de către cetățeni este una din cererile-cheie a societății, dar și voița a peste 90% din cetățenii Republicii Moldova potrivit sondajelor de opinie publică.

“Decizia de azi a Curții Constituționale noi o calificăm ca un pas înainte întru restabilirea democrației în Republica Moldova. Acum vom analiza încă o dată cu juriștii noștri decizia CC, vom vedea ce modificări în legislație sunt necesare”, mai spune politicianul.

Liderul PSRM adaugă de asemenea că socialiștii vor înainta o candidatură pentru președinția țării.

“Dacă va fi lansată campania electorală prezidențială în acest an, noi vom participa la scrutin și suntem gata sa câștigăm această funcție decisivă pentru prezentul și viitorul țării noastre, ca stat suveran, independent și integru”, a conchis Igor Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?