X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

UE va sprijini în continuare dezvoltarea sectorului agricol

4 mar. 2016,, 14:45   Economie
3324 0

ЕС продолжит поддержку сельского хозяйства Молдовы
Foto: gov.md

Uniunea Europeană va continua să sprijine dezvoltarea agriculturii în Moldova, în special în cadrul programului ENPARD. Asupra acestui lucru s-a convenit la întrevederea de joi, 3 martie, dintre ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, cu reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), la ședință au participat Danielle Keulen, șef adjunct al Secției proiecte; Iva Stamenova, manager proiecte pentru agricultură, dezvoltare rurală și siguranța alimentelor; Snezhana Blagoeva, consilier de nivel înalt pentru agricultură și dezvoltare rurală, delegat pe lîngă MAIA; Iurie Ușurelu, viceministru al Agriculturii; Galina Petrachi, director adjunct al AIPA și alții.

La începutul întrevederii a fost prezentat consilierul de nivel înalt pentru agricultură și dezvoltare rurală, delegat pe lîngă MAIA, Snezhana Blagoeva.

Ministrul Eduard Grama a apreciat înalt decizia de a delega un expert european întru susținerea eforturilor de integrare europeană ale Republicii Moldova într-un domeniu atît de complex cum este agricultura și dezvoltarea rurală.

Un subiect separat a constituit Acordul de finanțare ENPARD și acțiunile ce trebuie implementate de MAIA în anul 2016 în conformitate cu acest acord.

„Pentru noi este important să depășim restanțele. Avem mult de lucru și sîntem interesați ca agricultorii să poată beneficia de suportul Uniunii Europene. Vă mulțumim pentru suportul pe care ni-l acordați”, a spus ministrul Agriculturii. El a informat că MAIA a întreprins mai multe măsuri întru apropierea de standardele UE, dar există și mai multe lacune ce trebuie eliminate și care necesită eforturi suplimentare.

La rîndul său, Iva Stamenova, manager proiecte pentru agricultură, dezvoltare rurală și siguranța alimentelor, a adus a cunoștința ministrului că debursarea surselor financiare ENPARD depinde de îndeplinirea activităților stabilite pentru anul 2016.

Reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova au reiterat disponibilitatea UE de a sprijini în continuare eforturile întreprinse în dezvoltarea agriculturii, menționînd că doar prin eforturi conjugate se vor înregistra performanțe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?