Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Un grup de ONG-uri îi cere președintelui să respingă modificările la Codul audiovizualului

4 mar. 2016,, 12:23   Societate
2068 0

Un grup de ONG-uri îi cere președintelui să respingă modificările la Codul audiovizualului
Foto: realitatea.md

Reprezentanții societății civile îi cer șefului statului să nu promulge proiectul de modificare a Codului audiovizualului, adoptat săptămîna trecută de Legislativ. Potrivit ONG-urilor, reducerea numărului de licenţe pe care le poate deţine o persoană fizică sau juridică în aceeaşi unitate teritorial-administrativă, de la cinci la două, este o tentativă de a proteja interesele private ale unor proprietari de media, notează NOI.md.

„Calificăm această acţiune a parlamentarilor drept o încercare de a mima reformele şi a proteja interesele private ale unor proprietari de media şi solicităm preşedintelui Republicii Moldova să nu promulge legea de modificare a Codului audiovizualului, adoptată la 26 februarie 2016, întorcînd-o în Parlament pentru reexaminare”, se arată în demersul adresat președintelui Timofti.

Membrii ONG-urilor au atenționat că proiectul de lege propus de socialiști a fost adoptat în mare grabă de către deputați, nefiind însoțit de avizul Guvernului.

Precizăm că săptămîna trecută Parlamentul a votat în lectura a doua un proiect de modificare a Codului audiovizualului. Documentul prevede că o persoană fizică sau juridică va putea deţine cel mult două licenţe de emisie în aceeaşi unitate administrativ-teritorială, în loc de cinci, cum este în prezent. Inițiativa mai stipulează că o persoană fizică sau juridică, din ţară sau străinătate, va putea fi acţionar majoritar la un singur radiodifuzor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?