Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Cît a costat reparația Spitalului Sf. Arhanghel Mihail

4 mar. 2016,, 10:00   Economie
4270 0

Cat a costat reparatia spitalului Sf. Arhanghelul Mihail ?
Foto: trm.md

Trei secţii de la Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail” din Chişinău au fost reparate capital. Municipalitatea împreună cu instituţia medicală a investit în acest scop peste cinci milioane de lei. Pacienţii, dar şi medicii sînt încîntaţi de noile condiţii, relatează Mesager.

Prin secția de Internare de urgenţă a Spitalului „Sfîntul Arhanghel Mihail” trec anual peste 18 mii de pacienți, iar aproximativ 15 mii dintre ei rămîn internați.

În prezent, instituţia medicală corespunde rigorilor europene în domeniu. Printre secțiile reparate este și Centrul de diagnostic, laboratorul şi cabinetul radiologic.

„Utilajul pe care îl avem şi condițiile create în această subdiviziune ne ușurează un pic lucrul nouă medicilor și ne ajută la stabilirea diagnosticului pentru a acorda asistența calitativă, asistența necesară la timp”, a declarat șeful Secției, Valentin Mustea.

Cheltuielile pentru renovarea Spitalului Clinic Municipal se ridică la aproape cinci milioane de lei. „Tehnica medicală este una dintre cele mai performante, aici lipsește doar tomografia computerizată, dacă ar fi și tomografia computerizată atunci ar fi un centru de diagnostic performant. Vedem care vor fi necesitățile, poate că în perspectivă procurăm și un asemenea aparat”, a remarcat Mihai Moldovanu, Șeful Direcției Sănătate a municipiului Chișinău.

„După cum au fost condițiile, cele de acum sînt foarte bune, e frumos, dacă sincer, ar trebui să fie așa în toate spitalele”, a menționat una dintre paciente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?