X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Termoelectrica explică ”înverzirea” lacului din Parcul „La izvor”

3 mar. 2016,, 17:35   Capitala
5675 0

Termoelectrica explică ”înverzirea” lacului din Parcul „La izvor”
Foto : chisinau.md

Recent locuitorii capitalei au fost surprinși de un fenomen neobișnuit produs pe lacul din Parcul „La izvor”. O explicație a celor întîmplate a oferit SA „Termoelectrica”, care menționează într-un comunicat că a avut loc o scurgere în volum nesemnificativ al agentului termic colorat cu fluoresceină în canalul de ape pluviale situat în preajma zonei de reparație, ceea ce a cauzat ulterior schimbarea temporară a culorii apei din lacul respectiv, relatează NOI.md.

Totodată, la faţa locului au fost desfăşurate 2 inspecții: pe 2 martie – de reprezentanţii SA „Termoelectrica”, iar pe 3 martie – de reprezentanţii Inspectoratului Ecologic de Stat în comun cu „Termoelectrica”. Au fost colectate probe de apă care au fost supuse analizei chimice de laborator. Analizele respective a apelor din izvor, canal de ape pluviale şi iaz au demonstrat lipsa substanţelor toxice.

„Termoelectrica” declară că colorantul utilizat în sistemul de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) este o substanţă chimică organică care nu prezintă niciun pericol pentru mediul înconjurător sau sănătatea oamenilor. Fluoresceina se adaugă la agentul termic doar pentru depistarea scurgerilor în SACET, ceea ce corespunde normelor europene şi standardelor ISO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?