Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Parlamentul a ratificat Acordul de grant destinat sectorului educațional

3 mar. 2016,, 16:39   Societate
5069 5

Parlamentul a ratificat Acordul de grant destinat sectorului educațional
Foto: edu.gov.md

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 365 de mii de dolari, oferit de Banca Mondială pentru modernizarea Sistemului informațional de management în educație (SIME). Proiectul Acordului de grant a fost ratificat astăzi de Parlament, notează NOI.md.

Potrivit ministrului Educației, Corina Fusu, modernizarea Sistemului informațional de management în educație va contribui la elaborarea politicilor bazate pe informații curente şi veridice în domeniu. Sistemul va servi drept instrument-cheie în procesul de luare a deciziilor de management la diferite nivele, se arată în document.

Totodată, acest sistem le va permite cetățenilor să supravegheze impactul reformelor în curs de desfășurare. Beneficiari direcți ai proiectului sînt Ministerul Educației, autoritățile raionale și școlile.

Potrivit Acordului, termenul pus la dispoziția beneficiarilor pentru implementarea proiectului este 31 ianuarie 2017. Ministerul Educației va monitoriza și va evalua progresul pe parcursul implementării proiectului, prezentînd periodic rapoarte Băncii Mondiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?