Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Sindicatele așteaptă de la autorități o nouă reducere a prețurilor și tarifelor

3 mar. 2016,, 11:21   Societate
2709 1
Профсоюзы ждут от властей нового снижения цен и тарифов
Foto: tv7.md
Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova salută intenţia Guvernului de a propune revizuirea tarifului la energia electrică, în sensul reducerii acestuia, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al CNSM.

În comunicat se menționează că sindicatele au contestat majorările la gazele naturale şi energia electrică efectuate în anul 2015, obţinînd o suspendare a aplicării tarifelor la gazele naturale pentru o perioadă de 2 luni şi reducerea tarifului respectiv pentru anul în curs.

Astfel, această intenţie a Guvernului vine să confirme poziţia expusă anterior de sindicate, care au pus la îndoială justeţea majorărilor realizate şi au atenţionat asupra neadmiterii reducerii nivelului de trai al populaţiei.

În situaţia în care indicii preturilor de consum medii pe anul 2015 a constituit 109,7, iar salariile au crescut în termeni reali doar cu 0,7%, cînd a degradat puterea de cumpărare a populaţiei, este primordială întreprinderea măsurilor care ar stopa declinul nivelului de trai al populaţiei.

Un prim pas ce ar viza reducerea poverii cheltuielilor suportate de populaţie la achitarea serviciilor de întreţine a locuinţei este reducerea tarifului la energia electrică. Ar fi corect ca ulterior reducerii preţului energiei electrice să fie reduse preţurile şi tarifele la alte mărfuri şi servicii de primă necesitate, care ar influenţa, la fel, pozitiv, nivelul de trai al populaţiei.

CNSM își exprimă speranța că instituţia responsabilă de reglementarea tarifului la energia electrică în cel mai scurt timp va lua decizia corespunzătoare, astfel încît să asigure populaţiei dreptul la o viaţă decentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?