Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Candu va propune candidatura lui Sergiu Cioclea la funcţia de guvernator al BNM

3 mar. 2016,, 10:28   Economie
1873 5
Канду предложит кандидатуру Чокля на должность президента НБМ
Foto: unimedia.info
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, va propune candidatura lui Sergiu Cioclea la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei. Anunțul a fost făcut de spicherul însuși azi dimineaţă, în cadrul unui briefing.

"Vreau să le mulţumesc membrilor comisiei, care s-au ocupat de selectarea candidaţilor. Sînt impresionat de cunoştinţele, studiile şi experienţa lui Sergiu Cioclea. De asemenea, sînt impresionat de aspiraţia lui de a reveni în ţară, de a depune efort pentru îmbunătăţirea stării de lucruri din sistemul bancar. Sînt recunoscător că acest candidat, selectat de comisie, a acceptat provocarea", a spus Candu.

El a informat că va propune candidatura acestuia Parlamentului la proxima ședință, pentru ca săptămîna viitoare să fie finalizată procedura de numire a noului guvernator al Băncii Naţionale.

La rîndul său, Cioclea a spus că pentru el decizia a fost una dificilă.

"Este o provocare serioasă, dar sînt gata să contribui la soluţionarea situaţiei dificile în care a ajuns sistemul bancar şi economia ţării", a subliniat Cioclea.

Sergiu Cioclea are 42 de ani. Posedă 17 ani de experienţă în sectorul financiar-bancar. În anul 1993 a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, apoi şi-a continuat studiile la Universitatea Pantheon-Assas din Paris, la specialitatea Economie şi finanţe. Începînd cu anul 1998, a lucrat în diferite structuri la una dintre cele mai puternice bănci din lume – BNP Paribas. Din anul 2008 pînă în 2015, a fost director executiv, şeful Departamentului Finanţe Corporative BNP Paribas în Federaţia Rusă, de asemenea, a lucrat în Franţa şi Marea Britanie. Este membru al Consiliului consultativ al proprietăţii ruse – la Agenţia Proprietăţii Publice din Rusia. Sergiu Cioclea deţine cetăţenia Republicii Moldova, Franţei şi Românei. Vorbeşte fluent în limbile română, franceză, engleză şi rusă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?