Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

MAE-ul tiraspolean a demascat ”instrumentele de exercitare a presiunilor asupra Transnistriei”

3 mar. 2016,, 11:45   Politică
3374 1
MAE-ul tiraspolean a demascat ”instrumentele de exercitare a presiunilor asupra Transnistriei”
Foto: vesti.md
Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN a prezentat miercuri volumul "Persecutarea motivată politic a cetăţenilor Transnistriei de către Moldova", publicat în limbile rusă şi engleză în seria "Instrumentele de presiune asupra Transnistriei în reglementarea moldo-transnistreană".

Ministrul interimar de externe, Vitali Ignatiev, a spus la prezentarea volumul că acesta "prezintă esenţa problemei urmăririi penale motivate politic a cetăţenilor RMN, în acesta sînt adunate materiale şi note analitice, declaraţii şi comentarii ale MAE, opinii şi concluzii asupra problemei din partea diplomaţilor străini, experţilor şi reprezentanţilor mediului academic".

El a spus că acesta este primul subiect din serie şi a fost selectat intenţionat, deoarece este o problemă acută.

"În ultimii ani, a fost intentat un număr colosal de dosare penale. Noi vedem în aceasta anumite motive politice. Este evident că tactica paşilor mici şi-a demonstrat eficienţa în cadrul procesului de negocieri şi partea moldovenească nu a găsit nimic mai bun decît să revină la metodele vechi de presiune directă", a afirmat Ignatiev, menţionînd că "aceasta este una dintre loviturile aplicate de partea moldovenească procesului de negocieri, deoarece pe numele participanţilor procesului, la fel, sînt deschise dosare penale".

Reprezentantul Comitetului de anchetă, Vasili Covaci, a promis că pe viitor se vor întreprinde "măsuri imediate de tragere la răspundere a persoanelor care le pronunţă cetăţenilor transnistreni sentinţe ilegale".

În opinia sa, un mecanism eficient îl constituie cazurile de adresare a transnistrenilor cu cetăţenia FR la Comitetul de anchetă al Rusiei, considerînd că acest fapt oferă "motive suplimentare pentru soluţionarea problemei".

La prezentare s-a menţionat că volumul deja a fost transmis reprezentanţilor OSCE şi Rusiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?