X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Guvernul a stabilit noi principii de reglementare valutară

3 mar. 2016,, 09:05   Economie
3797 0
Правительство установило новые порядки валютного регулирования
Foto: zf.ro
Cabinetul de Miniștri a aprobat amendamente la Legea privind reglementarea valutară. Documentul prevede un șir de modificări orientate spre reglementarea operațiunilor monetare capitale în domeniul exporturilor și importurilor de valută. Decizia respectivă a fost adoptată la ședința de lucru a Guvernului din 2 martie, informează NOI.md.

Conform modificărilor, se prevedere transferarea băncilor și altor instituții financiare care efectuează operațiuni cu valută străină, din subordinea Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în cea a Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF). Totodată, BNM va avea dreptul să aplice măsuri de protecție pentru neadmiterea dificultăților la promovarea politicii monetar-valutare.

Este, de asemenea, stipulată ordinea realizării operațiunilor valutare, inclusiv a transferurilor de bani internaționale. În opinia autorilor proiectului de lege, aceste modificări urmează să contribuie la diminuarea nivelului „dolarizării” economiei și, prin urmare, la sporirea eficienței politicii monetar-valutare.

Prim-ministrul, Pavel Filip, a menționat importanța proiectului de lege și a îndemnat la implementarea cît mai urgentă a modificărilor. Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, Marin Moloșag, care a prezentat documentul la ședința Cabinetului de Miniștri, a specificat că operațiunile în valută străină trebuie și pe viitor realizate pe teritoriul Republicii Moldova, dar fără a prejudicia valuta națională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?