Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Șeremet: Guvernul și Parlamentul au „înghețat” țara

2 mar. 2016,, 13:45   Economie
2314 0

Вице-мэр Бельц: Власти заблокировали деятельность примэрий
Foto: ru1.md

Agenția pentru achiziții publice a anunțat autoritățile din Bălți despre sistarea temporară a publicării în Buletinul achizițiilor publice a invitațiilor de participare la procedurile de achiziții publice. Motivele sînt banale – lipsa unui buget aprobat pentru anul 2016 și condițiile FMI.

Agenția comunică faptul că din bugetul de stat se efectuează doar finanțarea cheltuielilor stringente. Este vorba, în primul rînd de cheltuieli privind funcționarea instituțiilor publice: întreținerea personalului, cheltuieli suplimentare și altele fără de care instituțiile de stat nu sînt în stare să activeze. Celelalte cheltuieli, legate de procurarea mărfurilor, serviciilor, reparații și investiții au fost înghețate.

Aceasta înseamnă că reparația drumurilor, preconizată pentru viitorul apropiat și care urma a fi realizată din sursele Fondului rutier, puțin probabil să înceapă primăvara devreme: cînd vor veni banii din bugetul republican – nu se știe. Despre aceasta a relatat pentru BTV viceprimarul Igor Șeremet.

Potrivit lui, reparația drumurilor trebuie să aibă loc cu respectarea unui șir de proceduri procesuale: în primul rînd, prin intermediul publicării în Buletinul invitațiilor de participare la tendere privind reconstrucția unei sau altei străzi. Fără această cerere, desfășurarea oricăror lucrări este ilegală.

Din lipsa principalului act financiar al țării are de pătimit nu doar municipiul Bălți. A fost sistată finanțarea, respectiv dezvoltarea tuturor celorlalte localități ale țării.

„Am senzația că de bani are nevoie doar Parlamentul și Guvernul”, a subliniat Igor Șeremet.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?