X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Ceban critică autoritățile municipale pentru risipa banilor investitorilor străini (VIDEO)

2 mar. 2016,, 09:00   Capitala
2070 2

Ceban critică autoritățile municipale pentru risipa banilor investitorilor străini
Foto: a-tv.md

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău se arată indignat față de faptul, că niciun proiect realizat în Chișinău cu susținerea Băncii Europene pentru Reconstrucții și Dezvoltare și a Băncii Europene de Investiții nu a fost dus pînă la capăt. Despre aceasta consilierul socialist a vorbit în cadrul unei conferințe de presă.

”Pînă în ziua de astăzi niciun proiect finanțat din surse externe nu a fost dus pînă la capăt în termen, și aici putem să ne referim inclusiv la reparația străzilor, cum ar fi Alecu Russo. Bulevardul Ștefan cel Mare, care din 2013 se tot repară și pînă în ziua de astăzi este plin de gropi. Pînă astăzi nu am văzut un proiect să fie realizat transparent, și nu așa cum arată Dorin Chirtoacă. Banii nu sînt a lui Chirtoacă și ajunge cu organziarea show-urilor”, a menționat Ion Ceban.

Mai mult, Ion Ceban a criticat autoritățile municipale pentru cheltuirea banilor investitorilor în alte scopuri.

”Faptele concrete trebuie să fie și eficiente. Ceea ce ține de reparația bulevardelor Negruzzi, Ștefan cel Mare și strada Alecsandri. Comisia de anchetă a fost constituită pe 18.03.15. Conform raportului au dost depistate fraude la toate etapele construcției, în baza cărora au fost inițiate dosare penale. Abuzuri la valorificarea surselor financiare au fost admise și de către șeful Direcției transport, Igor Gamrețchi și primarul Dorin Chirtoacă, care au semnat dispoziția privind alocarea a 300 de mii de lei pentru construcția unui tronson de drum în comuna Tohatino. În realitate, drumul a fost construit pentru cetățeana Mariana Lungu, care este consilier municipal din partea PL, iar drumul duce direct spre casa acesteia. Vă aduceți aminte, cum Valeriu Munteanu și-a construit drumul pe banii cetățenilor RM? Se pare că aceasta este o boală comună pentru membrii Partidului Liberal”, a adugat socialistul.

Mai mult, președintele fracțiunii PSRM în CMC este deranjat de faptul că nu poate obține informația privind cheltuirea banilor pentru schimbarea apeductului pe bd. Negruzzi.

”Ceea ce m-a deranjat cel mai mult, este faptul, că un cetățean pe nume Gobjilă va colecta cererile. Noi vorbim de milioane de euro, cine este acest Sașa Gobjilă? Ținînd cont de faptul că aceștia sînt bani publici, pe care va trebui să-i întoarcă municipalitatea, eu nu înțeleg de ce acești cetățeni ar fi lăsați în formatul în care activează pînă acum. Stimați colegi de la CNA cînd ajungeți în birourile viceprimarilor, șefilor de subdiviziuni și a primarului pentru a verifica ce se întîmplă acolo?”, a conchis Ion Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?