X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Filip anunță cînd ar putea fi reluate negocierile în formatul „5+2”

1 mar. 2016,, 15:50   Politică
2850 2

Filip anunță cînd ar putea fi reluate negocierile în formatul „5+2”
Foto : gov.md

Autoritățile de la Chișinău depun eforturi pentru a relua negocierile în formatul „5+2” la sfîrșitul lunii aprilie. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Pavel Filip, în urma ședinței Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea țării, informează NOI.md.

Șeful executivului a remarcat că Chișinăul are în acest fel șansa să resusciteze dialogul pe marginea diferendului transnistrean, odată cu preluarea de către Germania a președinției OSCE.

„Am avut o discuție cu reprezentații OSCE-ului, anul acesta avem o șansă deosebită, pentru că președinția este preluată de Germania, o țară puternică, ar fi păcat să nu utilizăm această oportunitate. Ne propunem ca pînă la finele lunii martie să fie o întrunire în formatul 3+2, după care, spre sfîrșit de aprilie, să avem și o întîlnire în formatul 5+2. Astea sînt așteptările noastre. Sînt sigur că vor fi realizate”, a punctat Filip.

Premierul a precizat că discuțiile din cadrul grupurilor de lucru, dar și negocierile în formatul 1+1, pe temele prioritare trebuie intensificate. În ceea ce privește problema alinierii regiunii transnistrene la prevederile Acordului de liber schimb, Filip a precizat că dificultățile cu care se ciocnesc agenții economici de pe ambele maluri ale Nistrului sînt similare.

„În final soluționarea acestui diferend va depinde de bunăstarea cetățenilor de pe ambele malului ale Nistrului. Dacă se găsesc soluții în grupurile de lucru, asta ar însemna un pas înainte și în comunicare 1+1. Am convenit cu colegii ca toate acțiunile autorităților să fie coordonate cu vicepremierul pentru reintegrare, astfel încît dezideratul «un guvern, o voce» să fie respectat de toți”, a adăugat Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?