Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Ex-preşedintele Consiliului Raional Ialoveni, dat în căutare, s-a predat autorităţilor

1 mar. 2016,, 13:00   Societate
1688 1
Экс-председатель Яловенского райсовета, объявленный в розыск, сдался властям
Foto: publika.md
Ex-preşedintele Consiliului Raional Ialoveni, Lilian Popescu, care la sfîrşitul anului trecut a fost dat în căutare internaţională pentru acuzaţii de estorcare a 180 de mii de euro de la un agent economic, s-a predat marţi dimineaţă ofiţerilor Centrului Naţional Anticorupţie.

La sfîrşitul lunii octombrie, în biroul şi la domiciliul fostului funcţionar au avut loc percheziţii. Conform informaţiilor prezentate de reclamant, funcţionarul a cerut mită în schimbul promisiunii de a influenţa rezultatul concursului public de construcţie a unui centru de afaceri în satul Ruseştii Noi. Fiind administrator al proiectului, Popescu a încercat să-i convingă pe membrii comisiei de selectare să aleagă drept cîştigătoare a concursului compania "necesară". Pentru acest serviciu fostul ales local a primit în avans 25 de mii de lei, restul sumei urmînd să fie transferată post-factum.

De asemenea, s-a stabilit că Popescu obliga administratorul companiei cîştigătoare să deschidă pe numele său un depozit, unde urmau să fie transferați 10 milioane de lei. Totodată, conturile acestei întreprinderi erau sub sechestru, aplicat de organele de drept în urma depistării neregulilor în activitatea companiei.

Popescu nu a fost prezent la desfăşurarea percheziţiilor, ulterior fiind de negăsit. Marţi instanţa de judecată urmează să ia o decizie privind plasarea fostului funcţionar public în arest preventiv de 30 de zile.

Popescu a fost consilier din partea Partidului Democrat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?