Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: Puterea a făcut un pas înainte, dar e insuficient

29 feb. 2016,, 13:05   Politică
4282 4
Додон: Власть сделала шаг вперёд, но этого недостаточно
Foto: noi.md
În acțiunile puterii se întrevede un progres, însă acesta nu poate opri acțiunile de protest din Moldova. Declarația a fost făcută astăzi de președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei punți video între Chișinău și Moscova, informează NOI.md.

Opoziția va insista asupra îndeplinirii revendicărilor în patru direcții cheie și nu intenționează să se mulțumească doar cu cedări parțiale. „Săptămîna trecută guvernarea a făcut un pas înainte prin demisia procurorului general, însă aceasta este doar una din revendicările noastre. În primul rînd, noi insistăm în continuare pe demisia conducerii CNA, CEC și alte funcții cheie. În al doilea rînd, noi cerem să fie instituiți regulatori în domeniul bancar și cel media. În al treilea rînd, reforma procuraturii și a justiției trebuie să fie mai intensă. În al patrulea rînd, noi insistăm pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat liderul socialiștilor moldoveni.

Dodon a subliniat că deputații fracțiunii PSRM au cerut ca cerințele socialiștilor să fie incluse pe agenda Parlamentului. „În caz contrar, nu ne rămîne decît să organizăm acțiuni de protest în masă. Săptămîna trecută noi am pichetat misiunile diplomatice, dar ne pregătim pentru acțiunea de protest decisivă de lîngă Parlament. Am convenit cu Năstase (liderul Platformei «DA») să organizăm acțiunea de protest în ziua alegerii președintelui țării. Însă aceasta nu înseamnă că pînă atunci nu vor fi proteste. Consider că protestele trebuie să fie organizate în fiecare săptămînă”, a declarat Igor Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?