Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Filip: Guvernul va tinde spre restabilirea încrederii cetăţenilor şi partenerilor externi

27 feb. 2016,, 11:00   Politică
2429 5

Foto: gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că Guvernul va tinde spre restabilirea încrederii cetăţenilor şi partenerilor externi. Premierul a declarat vineri, în cadrul întrevederii cu reprezentanţii Comisiei Europene.

Conform comunicatului, în cadrul întrevederii cu Directorul pentru Europa Centrală şi Asia, Serviciul European pentru Acţiune Externă, Thomas Mayr-Harting, şi Directorul General al Directoratului General pentru Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere al Comisiei Europene, Christian Danielsson, s-a discutat cursul reformelor care urmează a fi implementate pentru atingerea acestor scopuri.

În comunicat se menţionează că în cadrul întrevederii au fost discutate "succesele obţinute de autorităţi şi Foaia de parcurs care stipulează măsurile ce urmează a fi întreprinse până la 31 iulie 2016".

"Ariile semnalate drept problematice coincid cu cele în baza cărora a fost prioritizată activitatea Guvernului pentru primele 100 de zile", se remarcă în comunicat.

Pavel Filip a amintit că în acest sens în şedinţele de ieri şi astăzi ale Parlamentului au fost votate mai multe proiecte de legi de o importanţă majoră pentru implementarea Acordului de comerţ liber şi aprofundat. Reprezentanţii europeni au salutat aprobarea recentă a pachetului de legi, apreciind ca judicioasă implementarea acestora.

Prim-ministrul a menţionat importanţa reluării dialogului cu FMI. El s-a arătat convins de faptul că "în comun cu Parlamentul, se va reuşi îndeplinirea cerinţelor necesare pentru încheierea unui nou Acord cu FMI şi deblocarea programelor de sprijin din partea partenerilor de dezvoltare, inclusiv din partea UE".

La rândul său reprezentanţii delegaţiei Comisiei Europene, au apreciat înalt eforturile Guvernului de implementare a reformelor, inclusiv realizarea Foii de parcurs, subliniind fermitatea UE de a oferi sprijin Moldovei în realizarea Acordului de Asociere.

Printre principalele acţiuni, în contextul pregătirii pentru Consiliul de Asociere, au fost evidenţiate: avansarea în procesul de dialog cu FMI pentru a încheia un nou Memorandum, reforma sistemului bancar, lupta împotriva corupţiei, reformarea justiţiei şi reforma administraţiei publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?