Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Moțiunea împotriva ministrului Șalaru, semnată de comuniști și socialiști

26 feb. 2016,, 11:06   Politică
3918 2

Moțiunea împotriva ministrului Șalaru, semnată de comuniști și socialiști
Foto : gagauzinfo.md

Moțiunea simplă împotriva ministrului Apărării, Anatol Șalaru, a fost înregistrată astăzi la Parlament și urmează a fi examinată la următoarea ședință plenară. Moțiunea a fost semnată de un grup de deputații comuniști și socialiști, notează NOI.md.

Inițiatorii moțiunii îl acuză pe Șalaru de faptul că promovează dezideratul aderării Republicii Moldova la NATO și unirea cu România, ceea ce contravine Constituției.

„Ministrul Șalaru manifestă o atitudine iresponsabilă față de securitatea statului și apărarea națională, iar retorica lui este direcționată exclusiv spre aderarea Republicii Moldova la NATO și unirea cu România”, a declarat șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac.

„Chiar astăzi, am citit într-un interviu acordat de Șalaru în care spune că Moldova se află în război cu Rusia. Consiliul Suprem de Securitate trebuie să adopte măsuri”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a respins acuzațiile aduse ministrului Șalaru, precizînd că PCRM încearcă să obțină dividende politice pe marginea acestei moțiuni.

„Nu încercați să manipulați cetățenii fără a avea dovezi. Moldova se află în război cu Rusia încă din 1992, cînd forțele armate ruse au staționat aici. Domnul Șalaru își îndeplinește cinstit și corect misiunea, Împăcați-vă cu gîndul că o să avem tot mai mulți miniștri care nu țin cu cei care ne-au ocupat”, a punctat liberalul.

„Eu cred că după asemenea declarații, și ministrul, și deputatul trebuie să treacă controlul la psihiatru”, a replicat, la rîndul său, Voronin.

Și liderul PSRM a criticat dur activitatea ministrului Apărării. „Sîntem indignați de comportamentul unor miniștri din acest guvern. Sîntem un stat neutru, declarațiile de aderare la NATO sînt anticonstituționale”, a menționat liderul PSRM, Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?