Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Donald Trump a mai făcut un pas spre Casa Albă

25 feb. 2016,, 21:00   Externe
5144 0

Выборы в США: что означает победа Трампа в Неваде
Foto: bbc.com

Donald Trump a câștigat alegerile din Nevada cu 45,9%, fiind urmat de Marco Rubio, cu 23.9% și Ted Cruz, cu 21.4%. După a treia victorie consecutivă, el și-a consolidat poziția în fruntea cursei pentru nominalizarea republicană

Donald Trump era favorit în scrutinul din Nevada, iar victoria sa reprezintă o lovitură pentru ceilalți competitori - senatorul de Texas Ted Cruz și senatorul de Florida Marco Rubio, care au acum un obiectiv dificil: să câștige votul, marțea viitoare, în Super Tuesday (în 13 state simultan).

Campanie de succes

Prezența la vot a fost una importantă, față de scrutinele anterioare, circa 75.000 de republicani. Pentru Trump, rezultatele din Nevada sunt un nou semn privind anduranța campaniei sale - a câștigat alegeri primare în Noua Anglie (nordest), apoi din sud, și un caucus în vest. A câștigat alegători independenți în New Hampshire și evangheliști în Carolina de Sud, a ieșit pe primul loc în Nevada, unde votanții mormoni și activiștii din mediul rural sunt foarte influenți.

În discursul victoriei, Trump a spus că se așteaptă să-și consolideze poziția în Partidul Republican, acum că mai mulți competitori au părăsit cursa.

Lovituri sub centură

Trump s-a arătat extrem de optimist și a exclamat: „Vor urma două luni uimitoare! Poate nici nu avem nevoie de două luni, ca să fiu sincer!”, a spus el.

Acest triumf îl va încuraja pe Trump să continue stilul său de campanie care i-a atras critici inclusiv din partea oficililor republicani și a votanților tradiționali.

Urmează atacurile sub centură la adresa contracandidaților: îl face pe Cruz mincinos și amenință că face dezvăluiri despre Rubio.

La un miting de susținere în Las Vegas, vineri seara, Trump a ridiculizat un protestatar și a spus că ar vrea „să-l pocnească în față”.Conform unui sondaj, citat de presa internațională, Trump a câștigat voturile alegătorilor din toate grupele de vârstă, din toate nivelele de educație și ambele sexe. Unul din 10 republicani din Nevada este hispanic, și 4 din 10 dintre aceștia au votat cu el - deși declarațiile lui au fost mereu anti-imigranți și anti-mexicani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?