Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Schimb de replici între Diacov și Voronin: „Vă rog să nu încurcați socotelile”

25 feb. 2016,, 12:14   Politică
4284 1

Schimb de replici între Diacov și Voronin: „Vă rog să nu încurcați socotelile”
Foto: protv.md

Coaliția parlamentară actuală nu a fost constituită în mod regulamentar, a declarat astăzi, în plenul Legislativului, liderul PCRM, Vladimir Voronin. Politicianul a precizat că majoritatea se formează din fracțiuni parlamentare, și nu din fragmente ale acestor fracțiuni, notează NOI.md.

„Nu avem o coaliție formată din fracțiuni, așa că «izvinite»”, a spus Voronin.

În replică, spicherul Andrian Candu a spus că asupra acestei probleme trebuie să se expună Comisia juridică a Parlamentului. „Sînt două fracțiuni parlamentare care fac parte din această majoritare și grupuri parlamentare distincte. E o chestiune de interpretare a Regulamentului Parlamentului”, a spus Candu.

În discuție a intervenit și președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, care a precizat că asemenea coaliții au mai fost formate în Parlament, în 1999, inclusiv cu participarea lui Vladimir Voronin.

„Vladimir Nicolaevici a observat atent evenimentele politice din ultima perioadă. Cu referință la chestiunea majorității parlamentare, cîteodată mergem conform buchii Regulamentului, dar altă dată – conform tradițiilor. Dacă ne aducem aminte, în ’99 a existat exact o astfel de situație, cînd s-a creat o majoritate parlamentă ad-hoc, ținînd cont de situația reală, și a fost votat Guvernul Braghiș - cu ajutorul lui Voronin și a lui Dumnezeu”, a precizat Diacov.

„Votul pentru Guvernul Braghiș nu a fost ad-hoc, a fost unul conștient, pentru că țara era într-o situație foarte complicată. Aceea nu a fost coaliție, a fost un vot și mai mult nimic. De aceea, nu încurcați socotelile, domnule Diacov. Ieri, în timpul ședinței Biroului, s-a purtat «cu svolocism», cînd a fost vorba de susținut Regulamentul Parlamentului”, a punctat, la rîndul său, Vladimir Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?