X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Botnaru, consilier municipal: În CMC nu există loc pentru politică

24 feb. 2016,, 11:55   Capitala
3117 0
Ботнару, муниципальный советник: В МСК нет места для политики
Foto: ipn.md
În Consiliul municipal Chişinău nu este loc pentru politică. Iar o nouă coaliţie nu există la etapa actuală în CMC. Declaraţiile au fost făcute de consilierul municipal al fracţiunii Partidului Comuniştilor şi consilierilor fără de partid, Ghenadie Botnaru, în cadrul dezbaterilor publice cu tema: „Denunţarea coaliţiei majoritare în Consiliul municipal Chişinău: motive şi consecinţe, nivel local şi naţional”, ediţia LI din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, organizate de Agenţia de presă IPN în parteneriat cu Radio Moldova.

Ghenadie Botnaru crede oraşul Chişinău se confruntă cu multe probleme, precum ar fi deşeurile solide, gheretele, construcţiile ilegale. Potrivit lui, pentru rezolvarea acestor probleme nu este nevoie de soluţii politice, ci de soluţii pur tehnice. În acest context, Ghenadie Botnaru a precizat că de mai bine de jumătate de an, la şedinţele CMC se discută multe subiecte care sunt trimise la reexaminare. „Avem un şir de proiecte acum pe care le discutăm de jumătate de an şi care tot sunt trimise la reexaminare. Raportorii, care sunt funcţionari municipali, nici nu încearcă măcar să corecteze ceva şi le prezintă din nou pentru vot. Pregătim mai multe proiecte de decizie, unul prevede excluderea reexaminării, deoarece nu este o practică normală”, a spus consilierul.

El este convins că este posibilă o conlucrare dintre consilierii municipali din toate fracţiunile, întrucât, indiferent de apartenenţa politică, aceştia au scopul comun de a rezolva problemele cetăţenilor.

Răspunzând la acuzaţiile potrivit cărora fosta alianţă majoritară a fost destrămată pentru a se constitui alta noua, de altă orientare politică, Ghenadie Botnaru, a declarat că nu cunoaşte şi nici nu s-a discutat vreo dată despre o nouă coaliţie de guvernare la nivel municipal.

Acum două săptămâni a fost denunţat acordul de constituire a Alianţei pro-europene din cadrul Consiliului municipal Chişinău.

Dezbaterile publice cu tema „Denunţarea coaliţiei majoritare în Consiliul municipal Chişinău: motive şi consecinţe, nivel local şi naţional”, ediţia LI fac parte din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, susţinut de Fundaţia Hanns Seidel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?