Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Jizdan: Schimbarea mentalităţii poliţiştilor - cea mai dificilă etapă a reformei în MAI

23 feb. 2016,, 09:57   Societate
2518 2

Foto: tribuna.md

Reformarea mentalităţii poliţiştilor, recîştigarea încrederii cetăţenilor în sistem, dar şi lupta cu fenomenul corupţiei. Acestea sînt doar cîteva priorităţi ale noului ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, invitatul emisiunii Fabrika de aseară.

Demnitarul a mai declarat că în, perioada mandatului său, vor fi majorate salariile şi vor fi îmbunătăţite condiţiile de muncă ale angajaţilor Ministerului de Interne.

"Mie îmi rămîne ultima etapă, cea mai dificilă, schimbarea mentalităţii poliţistului şi producerera de către Ministerul Afacerilor Interne a unor servicii foarte calitative către societate. Voi considera că a avut succes reforma în instituţia pe care o conduc doar atunci cînd cetăţeanul din stradă va spune că toate instituţiile din acest minister îşi fac treaba bine. Şi sînt în siguranţă, sînt satisfăcuţi de ceea ce producem", a spus ministrul.

Alexandru Jizdan, a mai menţionat că a început să lupte cu fenomenul corupţiei din instituţia pe care o conduce şi că tinde să diminueze drastic acest flagel.

"Ne-am propus din start toleranţă zero acestui fenomen şi prin această operaţiune a serviciului Protecţie şi Anticorupţie din cadrul ministerului Afacerilor Interne am demonstrat că totuşi o să am în continuare determinarea de a combate acest flagel", a spus ministrul.

Demnitarul a precizat că ştie toate subtilităţile şi problemele din sistem şi că acestea vor fi rezolvate în curînd: "Vom egala drepturile tuturor angajaţilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Şi vom include în pachetul social multe facilităţi. Astăzi putem promite angajaţilor din instituţia pe care o conduc că se vor majora salariile."

Totodată, ministrul de Interne i-a îndemnat pe cetăţeni să sune la linia fierbinte, atunci cînd nu sînt mulţumiţi de activitatea poliţiştilor sau constată anumite încălcări ale angajaţilor MAI.

"Am expediat o scrisoare din numele meu pe numele tuturor preşedinţilor de raioane cu rugămintea să dialogheze cu toţi primarii din localităţi. Rog întreaga populaţie, atunci cînd nu li se înregistrează o infracţiune, sau simt ei că sînt amăgiţi de către un poliţist, să raporteze aceste încălcări", a solicitat Alexandru Jizdan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?