X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Lupu a fost ales în funcția de copreședinte al Adunării Parlamentare Euronest

19 feb. 2016,, 15:24   Politică
4001 4
Лупу стал сопредседателем парламентской ассамблеи Евронест
Foto: noi.md
Președintele PDM, Marian Lupu, a fost ales în funcția de copreședinte al Adunării Parlamentare Euronest. Decizia a fost luată ieri.

Marian Lupu a declarat că este onorat să reprezinte Republica Moldova la un nivel atât de înalt în structurile europene și a propus ca în cadrul Euronest să fie creată o platformă de colaborare cu țările semnatare ale Acordului de Asciere la UE, propunere acceptată de către membrii Biroului.

În acest sens s-a decis ca în primul trimestru al anului curent să fie organizată deja prima reuniune a delegațiilor naționale semnatare ale Acordului de Asociere - Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

De asemenea, o altă decizie luată a fost extinderea componenței Biroului cu reprezentanți din toate grupurile politice din cadrul Parlamentului European, respectiv cu membri din structurile de colaborare parlamentară bilaterală.

În timpul vizitei la Euronest, liderul PDM a avut întrevederi și discuții bilaterale cu Heidi Hautala, președinta delegației Parlamentului European în cadrul Euronest, cu Petras Austrevicius, vicepreședinte ALDE, raportor pentru Republica Moldova în cadrul EP și Dirk Schuebel, șeful Departamentului pentru țările Parteneriatului Estic în cadrul Serviciului European pentru Acțiune Externă.

Adunarea Parlamentară Euronest reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic și o platformă de dialog dintre Parlamentul European și partenerii estici ai Uniunii Europene. Structura își propune să susțină apropierea dintre Uniunea Europeană și țările din est, inclusiv prin încurajarea eforturilor acestora din urmă pentru reformă politică, economică şi socială.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?