Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Jizdan: Doi angajați ai Centrului de Monitorizare a Traficului Rutier sînt suspectați de extorcare de bani

17 feb. 2016,, 11:07   Societate
3583 0
Жиздан: Два сотрудника дорожного Центра подозреваются в вымогательстве
Foto: gov.md
Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că ministerul pe care îl conduce va continua combaterea activă a corupției în propriile subdiviziuni. Astfel a comentat el perchezițiile de la Centrul Unic de Monitorizare a Traficului Rutier (CUMTR) din 16 februarie, relatează NOI.md.

Jizdan a menționat în cadrul unei conferințe de presă din 17 februarie că prin perchezițiile la Centrul Unic de Monitorizare a Traficului Rutier, Ministerul Afacerilor Interne a dat dovadă de fermitate în combaterea corupției. „Centrul se află în subordinea MAI și orice manifestări de corupție în cadrul instituției lovesc în reputația structurii. Noi am reacționat în mod operativ la cazurile de depășire a atribuțiilor de serviciu și am analizat materialele video obținute. Au fost reținuți doi colaboratori ai Centrului, suspectați de corupție și depășirea atribuțiilor de serviciu. Se identifică culpabilitatea altor angajați implicați în extorcare de bani. Admit că, în curînd, în acest caz vor apărea noi suspecți”, a spus ministrul.

El a specificat că toți suspecții sînt angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. „Structura intenționează să manifeste fermitate în combaterea corupției, cu atît mai mult în propriile subdiviziuni. Îi îndemnăm pe cetățeni să fie mai vigilenți și să comunice despre cazurile de corupție în instituțiile de stat. Numărul telefonului de încredere este același – 1520”, a specificat Jizdan.

Ministrul a confirmat informația difuzată pe 16 februarie de mass-media precum că angajații Centrului Unic de Monitorizare a Traficului Rutier extorcau bani de la șoferii care solicitau eliminarea informației despre contravențiile lor din baza de date a MAI.

Ștefan Pavlov, procuror al Procuraturii Anticorupție pe lîngă MAI, a comunicat că structurii i-au fost furnizate cîteva materiale video, unde sînt filmate cazuri de transmitere a mitei unor persoane cu funcții de răspundere. „Noi trebuie să analizăm toate materialele disponibile și să identificăm cercul tuturor suspecților. Trebuie menționat că extorcarea de mită prevede privațiune de libertate pe un termen de pînă la șapte ani, iar corupția pasivă – pînă la trei ani”, a specificat Pavlov. Potrivit lui, în cazul în care suspecților li se va incrimina și depășirea atribuțiilor de serviciu, ei vor fi pasibili suplimentar de pînă la trei ani de închisoare cu interdicția de a ocupa anumite funcții sau a profesa anumite activități timp de cinci ani.

Perchezițiile la Centrul Unic de Monitorizare a Traficului Rutier au avut loc la 16 februarie. Ele au fost efectuate de către angajații Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, în comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție. După cum se menționează, conducerea CUMTR poate fi acuzată de delapidarea a peste 20 de milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?