Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Startul programului de granturi Diaspora Engagement Hub

12 feb. 2016,, 16:00   Societate
3437 0
Стартовала программа грантов Diaspora Engagement Hub
Foto: infotag.md
În Moldova a fost lansat program de granturi Diaspora Engagement Hub, realizat de Biroul pentru relaţii cu diaspora, Cancelaria de Stat şi Organizaţia Mondială pentru Migraţie (OMM) în Moldova cu sprijinul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Șeful Biroului, Valeriu Turea, a spus vineri, într-o conferinţă de presă, că "pe parcursul anului 2016, în cadrul programului vor fi alocate 39 de granturi în valoare totală de 125 de mii de franci elveţieni (125 de mii de euro) pentru consolidarea diasporei, precum şi atragerea resurselor umane şi proiectelor inovaţionale".

"Programul este divizat în cîteva etape. La prima vor fi acordate 18 granturi de cîte 2 mii de franci, prevăzute pentru revenirea temporară în ţară a moldovenilor pentru realizarea proiectelor; 16 granturi de cîte 4 mii de franci pentru a oferi diasporei oportunităţi de a desfăşura activitate creativă; cinci granturi de cîte 5 mii de franci pentru parteneriat regional tematic", a relatat el.

Turea a menţionat că "aceasta este prima dată cînd în RM este lansat un program larg dedicat diasporei şi acesta nu se va limita la 39 de granturi, ci se va extinde".

Prim-ministrul Pavel Filip, prezent la eveniment, a spus că "la proiect vor participa migranţi din diferite ţări".

"Scopul Guvernului este cîştigarea încrederii cetăţenilor şi partenerilor externi, precum şi a conaţionalilor din străinătate. Guvernul intenţionează să realizeze şi alte proiecte pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor Moldovei", a spus premierul.

Şeful Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare în RM, Simone Giger, a spus că "acest program este un important instrument în relaţia cu diaspora".

"Moldova are un potenţial enorm, pe care trebuie să-l valorifice", a opinat el.

Şeful misiunii Organizaţiei Mondiale pentru Migraţiune în RM (OMM), Antonio Polosa, a spus că "prin realizarea proiectului pot fi atinse rezultatele scontate".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?