X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Streleț: Există forțe care nu sunt interesate ca RM să semneze un acord cu FMI

12 feb. 2016,, 12:30   Politică
4261 5

Streleț: Există forțe care nu sunt interesate ca RM să semneze un acord cu FMI
Foto: voceabasarabiei.net

Demisia guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu, a fost un joc bine regizat de anumite forțe politice din Moldova care nu-și doresc ca țara noastră să aibă un acord cu FMI.

O spune președintele interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleț.

Potrivit lui Streleț, acest scenariu aparține Partidului Democrat, care și-a dorit dintotdeauna să distrugă PLDM.

„Tendința PD de a desființa PLDM, ca partid, a fost dintotdeauna și s-a manifestat în toate acțiunile lor de până acum. În special, în ultima perioadă, noi devenisem pentru ei un partener de guvernare incomod. Solicitam reforme și scoaterea de sub influență partinică a instituțiilor independente de drept și de control și această stare de lucruri nu le convenea. Probabil, arestarea dlui Filat a fost un prim pas, după care a urmat demisia guvernului pe care l-am condus eu, dar care tangențial a atins și alte scopuri. Astfel, a fost stopat procesul privind investigarea concesionării Aeroportului și a fost amânată încă o dată venirea FMI. Există forțe care nu sunt interesate ca RM să semneze acest acord și care, mai întâi, au pus la cale demisia Guvernului Gaburici și apoi - demisia lui Drăguțanu”, a declarat Valeriu Streleț într-un interviu pentru Timpul.

Streleț spune că demiterea Guvernului condus de el, la fel, face parte din scenariul PDM.

„Am avut doar două discuții cu dnii Ghimpu și Lupu. Le-am spus că, dacă vrem să menținem guvernul, trebuie să oferim societății schimbări vizibile. Le-am propus și unele remanieri ministeriale, care ar fi adus la o calmarea spiritelor. În consecință, la următoarea ședință a Consiliului Alianței, dl Lupu mi-a propus să-mi prezint benevol demisia. Ghimpu l-a susținut”, a adăugat Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?