X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ostalep: Alegerea Preşedintelui va provoca mari turbulenţe

12 feb. 2016,, 11:25   Politică
3232 2
Осталеп: Избрание президента вызовет серьезную встряску
Foto: noi.md
Valeriu Ostalep a declarat că alegerea directă a Președintelui nu este în interesul puterii actuale.

„Promisiunea de a organiza un referendum, de a reexamina legislația etc., este doar o metodă tactică de a răspunde la proteste și la doleanțele oamenilor că Președintele trebuie ales în mod direct”, a precizat el.

Totodată, Ostalep consideră că, în condițiile actuale, Președintele trebuie ales exclusiv de către popor. „Oamenii care sînt în Parlamentul actual nu reprezintă interesele majorității cetăţenilor. Pentru mine este evident că se va încerca alegerea Președintelui în Parlament. În principiu, dacă e să reieșim din condițiile actuale, există voturi pentru a alege Președintele și este clar că el va fi exponentul intereselor actualei puteri. Oricine ar fi acest candidat, cel mai probabil, el va trezi o revoltă destul de mare în societate”, a punctat analistul.

Valeriu Ostalep a menționat că „actuala clasă politică nu vrea să înțeleagă că trăieşte într-o lume paralelă cu populația”. „Ei au viața lor și oameni au viața lor. Cert e că se va alege Președintele pentru că sînt voturile necesare, iar acesta va fi exponentul intereselor guvernării și va trezi o iritare mare majorităţii populației. Guvernarea nu înțelege că această viață politică paralelă cu interesele populației nu poate să ducă la nimic constructiv. Absolut nu contează numele persoanei care va fi înaintată, oricum va fi o persoană controlată”, a afirmat el.

Analistul a mai spus că guvernarea nu poate propune un candidat al său, care să-i garanteze interesele, dar care, totodată, să fie ales de către popor.

„Vom trece prin turbulențe mari şi înaintea alegerii șefului statului, şi în timpul alegerii, dar mai ales după alegerea Președintelui”, a conchis Valeriu Ostalep.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?