X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Ministerul Agriculturii le-a promis ajutor producătorilor de conserve din Moldova

11 feb. 2016,, 16:15   Economie
2361 0
Минсельхоз обещал помощь «консервщикам» Молдовы
Foto: vinmoldova.md
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) va întreprinde măsurile necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de activitate a ramurii producătoare de conserve care se ocupă cu procesarea fructelor și legumelor. Totodată, vor fi inițiate negocieri cu privire la reluarea exportului producției respective în Rusia. Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, în cadrul întrevederii cu reprezentanții Asociației Producătorilor de Conserve „Speranța-Con”, informează NOI.md.

Eduard Grama a propus menținerea unui dialog constant și resetarea colaborării cu întreprinderile de prelucrare a fructelor şi legumelor, menționînd deschiderea ministerului pentru conlucrare.

La rîndul său, președintele Asociației Producătorilor de Conserve „Speranța-Con”, Ivan Sandic, i-a relatat conducerii Ministerului despre dificultățile pe care le întîmpină întreprinderile de prelucrare a fructelor şi legumelor, menționînd agravarea situației din cauza embargoului impus de Federația Rusă și diminuării exportului în țările CSI. În context, ministrul a ținut să precizeze că în următoarele săptămîni sînt așteptați specialiști din Federația Rusă pentru a inspecta companiile exportatoare de fructe, iar în cadrul discuțiilor va vorbi și despre reluarea exportului.

Totodată, reprezentanții Asociației au solicitat suport în crearea condițiilor egale pentru întreprinderile din domeniul industriei de conserve, condiții mai avantajoase pentru creditare precum și reducerea TVA de la 20% la 8%.

Eduard Grama a menționat, în acest sens, trei posibilități prin care Ministerul poate să sprijine domeniul industriei de conserve: prin intermediul Fondului de subvenționare, Proiectului Creditului de asistență acordat de Guvernul Poloniei și Proiectului investiţional „Livada Moldovei”, finanţat de Banca Europeană de Investiţii.

Conducerea Ministerului i-a îndemnat pe membrii Asociației „Speranța-Con” să prezinte în scris solicitările, cu indicarea argumentelor de rigoare, și a dat asigurări că vor fi întreprinse măsurile necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de activitate a întreprinderilor de prelucrare a fructelor și legumelor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?