Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Partidul lui Iohannis îi propune Bucureştiului să intensifice controlul în Moldova

11 feb. 2016,, 14:05   Politică
4071 4
Foto: gzt.md
În capitala României a fost dat publicităţii un proiect al programului ce presupune că un şir de instituţii de stat din Moldova îşi vor pierde independenţa.

Sub pretextul urgentării procesului de integrare europeană a Moldovei Partidul Naţional Liberal din România, condus anterior de actualul preşedinte al ţării Klaus Iohannis, a propus un şir de iniţiative, ce presupun instituirea controlului Bucureştiului asupra numeroaselor instituţii publice din Moldova.

Astfel, este vorba despre promovarea limbii şi culturii române în Moldova, susţinerea postului de televiziune român TVR Chişinău, a postului de radio Radio Chişinău şi a presei în limba română, cu utilizarea reţelelor sociale în aceste scopuri.

Strategia propusă de naţional-liberalii români presupune susţinerea Mitropoliei Basarabiei în Moldova şi a programelor de studii preuniversitare, precum şi simplificarea procedurii de dobîndire a cetăţeniei României pentru locuitorii RM.

Politicienii sugerează să se instituie itinerarul unui tren din România care ar circula pînă la Ungheni, să se construiască în termeni restrînşi noua cale ferată Chişinău-Ungheni, să se restabilească podul între satul Fălciu din România şi oraşul Cantemir din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?