Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Palihovici: În prezent pericolele interne sînt mai pronunțate decît cele externe

11 feb. 2016,, 13:51   Politică
2571 1

Palihovici: În prezent pericolele interne sînt mai pronunțat decît cele externe
Foto: unimedia.info

Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici afirmă că Legislativul urma să-și reia activitatea încă la începutul lui februarie, luînd în considerare situația critică din diverse domenii. În opinia liberal-democratei, clasa politică va trebui să facă față unui val de probleme a căror soluționare a fost de mai multe ori amînată, notează NOI.md.

„Eu sînt conştientă de pericolele interne şi externe. Şi la momentul actual eu consider că pericolele interne sînt mai pronunţate decît pericolele externe. Tare îmi doresc ca toţi politicienii implicaţi în procesele de luare a deciziilor să conştientizeze acest lucru şi să se gîndească că ei sînt politicieni în această ţară, acţiunile lor îi afectează pe oamenii acestei ţări şi comportamentul lor ar trebui să fie unul model pentru cetăţeni. Mingea este în poarta noastră, nu poate nimeni să ne facă ordine în ţară decît noi”, a explicat Palihovici în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit liberal-democratei, și problema alegerii președintelui țării prinde tot mai mult contur. Liliana Palihovici susține că îndată ce Parlamentul se va întruni în ședințe plenare, va trebui formată o comisie specială pentru alegerea preşedintelui, întrucît mandatul lui Nicolae Timofti expiră în martie curent.

„Noi, în cadrul partidului, nu am discutat încă despre comportamentul nostru ca partid în acest proces. Felul în care se produc schimbările în structura grupurilor politice din Parlament, mişcările dintr-o parte în alta, de pe stînga pe dreapta, în centru ş.a.m.d., mă pun într-o dificultate de a spune dacă va fi ales preşedintele sau nu va fi ales. Ceea ce trebuie să spun este că nealegerea preşedintelui ţării ar face ca problemele cu care ne confruntăm noi să se agraveze şi mai mult. Nealegerea preşedintelui ar avea consecinţe dramatice pentru situaţia financiară, economică, socială a Republicii Moldova”, a punctat Liliana Palihovici.

În opinia deputatei, întîrzierea convocării ședinței plenare a Parlamentului este nejustificată. „Temeri pot exista oricînd, dar nu înseamnă că instituţiile statului nu trebuie să funcţioneze. Parlamentul este cel care dă tonul în toate procesele”, a spus liberal-democrata.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?