Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Tortionarul Visinescu va ajunge dupa gratii

10 feb. 2016,, 22:00   Externe
5431 6

В Румынии 90-летний экс-начальник тюрьмы получил срок в 20 лет
Foto: stirileprotv.ro

Fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat Alexandru Visinescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 20 de ani de inchisoare cu executare.

Alexandru Visinescu este acuzat savarsirea de infractiuni contra umanitatii, in legatura cu abuzurile exercitate asupra detinutilor politici. Miercuri dupa-amiaza, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat a fost luat de politisti de la locuinta sa pentru a fi transportat la Penitenciarul Rahova pentru perioada de carantina. De acolo este posibil sa ajunga la Jilava.

Unul dintre cei trei judecatori ai completului a facut opinie separata, in sensul admiterii apelului declarat de Alexandru Visinescu si incetarii procesului penal in cazul acestuia, ca urmare a prescrierii faptelor.

Pe 24 iulie 2015, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Alexandru Visinescu la 20 de ani de inchisoare si degradarea militara pentru savarsirea infractiunii de tratamente neomenoase.

Tot atunci, instanta a dispus degradarea militara a lui Alexandru Visinescu, acesta avand de platit, in solidar cu Ministerul Finantelor Publice, Ministerul de Interne si ANP, despagubiri de 300.000 euro catre trei parti civile, urmasi ai detinutilor inchisi la Ramnicu Sarat: Nicoleta Eremia - 50.000 euro, Elena Iacob - 100.000 euro si Anca Cernea - 150.000 euro.

Alexandru Visinescu, fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a fost trimis in judecata pe 18 iunie 2014, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind acuzat de savarsirea de infractiuni contra umanitatii, in legatura cu abuzurile exercitate asupra detinutilor politici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?