Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Sturza: Moldovenii au devenit victime colaterale ale unei geostrategii

9 feb. 2016,, 16:35   Politică
3543 8

Sturza: Moldovenii au devenit victime colaterale ale unei geostrategii
Foto: noi.md

Regimul antidemocratic de la Chișinău a fost indirect încurajat de partenerii de dezvoltare, iar victime ale acestui joc geostrategic s-au dovedit a fi cetățenii. Opinia aparține fostului premier Ion Sturza și a fost exprimată în cadrul unei dezbateri publice desfășurate astăzi la București. Evenimentul a reunit mai mulți politologi, lideri de opinie și reprezentanți ai societății civile de pe ambele maluri ale Prutului, notează NOI.md.

„Mare mi-a fost mirarea mie și moldovenilor noștri de alegerea geostrategică pe care au făcut-o partenerii noștri de dezvoltare, atunci cînd doamna Nuland și-a ancorat portavionul pe Dîmbovița și, după consultări la Cotroceni, a aruncat bomba stabilizării, care a fost, de fapt, o bonitate pentru sistemul oligarhic din Moldova și care le-a dat foarte mult tupeu celor de la Chișinău să-și continue acest jaf. Americanii au aruncat bomba, dar stabilizarea trebuie să o facă românii”, a remarcat Sturza.

În opinia omului de afaceri, ideea accederii forțelor proruse la putere, în eventualitatea unor alegeri, a fost speculată intens de forțele cointeresate.

„Cetățenii Republicii Moldova sînt victime colaterale ale așa-numitei geostrategii. Nouă ni s-a spus foarte simplu: «Da, sînteți prădați, umiliți, jefuiți, dar numai să nu vină rușii». Deci o dilemă existențială – rușii, care de fapt azi nu prea au nici resurse și nici prea multă dorință să fie implicați în Moldova, în stabilizarea ei. Asta e problema fundamentală”, a specificat Sturza.

Mai mult decît atît, fostul premier se arată convins că istoria de succes a Republicii Moldova în drumul său european este doar o iluzie. „Toată această poveste de succes a fost construită imaginar fie de niște funcționari din serviciile secrete, fie din diplomație, care au raportat despre megasuccesul din Moldova și, direct sau indirect, au contribuit la construcția acestui regim criminal de la Chișinău”, a conchis Ion Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?