X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Vershbow: NATO va oferi în continuare asistenţă Moldovei

9 feb. 2016,, 09:00   Politică
1280 2
Foto: interfax.ru
Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a susţinut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow. Întrevederea a avut loc în cadrul unei vizite efectuate la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice, relatează NOI.md.

Părţile au acordat o atenţie deosebită mersului implementării obiectivelor prevăzute în Planul individual de acţiuni al Parteneriatului (IPAP). Galbur l-a asigurat pe interlocutor că autorităţile moldovene vor continua procesul de reformare şi modernizare a sectorului de securitate şi apărare naţională în conformitate cu standardele internaţionale.

La rîndul său, Alexander Vershbow i-a spus interlocutorului că specialiştii NATO vor continua să ofere asistenţa necesară în implementarea reformelor în domeniul apărării şi securităţii naţionale. Vershbow a dat o apreciere înaltă contribuţiei RM la consolidarea stabilităţii şi securităţii în Europa. El a acordat o atenţie susţinută detaşării contingentului militar moldovenesc la operaţiunea KFOR din Kosovo.

Interlocutorii au reiterat necesitatea creării la Chişinău a unui birou de legătură cu NATO, implementării Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare şi continuării cooperării în sfera comunicaţiilor strategice şi securităţii cibernetice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?