Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Polițiștii de frontieră din Moldova și România își dinamizează cooperarea

8 feb. 2016,, 15:30   Societate
732 0
Молдавские и румынские пограничники активизируют сотрудничество
Foto: border.gov.md
Reprezentanții direcțiilor regionale Sud, Vest, Nord ale Poliției de Frontieră a Republicii Moldova au avut o întrevedere cu colegii lor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, România. Ședința ordinară a avut ca scop prezentarea situației operative pentru trimestrul IV al anului 2015, realizarea prognozei fenomenului infracțional transfrontalier, precum și analizarea stadiului de colaborare în sectoarele de responsabilitate la frontiera comună, relatează NOI.md.

Conform datelor statistice prezentate, principalele amenințări la hotarul comun rămîn migrația ilegală și transportul ilicit de produse de tutungerie. Pe linia migrației ilegale, s-a constatat că fenomenul se înregistrează cu preponderență în zonele de frontieră din sud-vestul țării, însă se atestă o scădere a cazurilor de fraudă documentară cu scop de migrație. Referitor la contrabanda cu țigări, în continuare se înregistrează cazuri semnificative în punctele de trecere, dar și la ”frontiera verde”, valori mai ridicate fiind semnalate în Giurgiulești-Galați, Leușeni-Albița, Sculeni-Sculeni, Costești-Stînca.

În cadrul discuțiilor s-a punctat importanța dezvoltării relațiilor de colaborare pe diferite domenii de activitate, care, pe parcursul ultimului trimestru a anului trecut, s-a realizat conform cadrului normativ bilateral existent între cele două entități de frontieră. În concluzii, participanții au evocat unanim dorința de a continua pe aceeași notă toate acțiunile comune planificate pentru anul 2016, printre care se regăsesc: informarea reciprocă în timp operativ, cercetarea comună a evenimentelor de frontieră, desfășurarea întîlnirilor zilnice între șefii punctelor de trecere pentru realizarea schimbului de date și informații, etc.

La final a fost semnat procesul-verbal al întrevederii de lucru, fiind aduse mulţumiri reciproce pentru discuţiile productive pe marginea subiectelor abordate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?