X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Ambasadorul Moldovei în Japonia va iniţia un şir de proiecte noi cu sprijinul orașului Tokio

4 feb. 2016,, 16:05   Economie
742 0
Бумаков намерен инициировать ряд новых проектов при поддержке Токио
Foto: noi.md
Ambasadorul Moldovei în Japonia, Vasile Bumacov, intenţionează să iniţieze un şir de proiecte noi cu sprijinul orașului Tokio. Anunțul a fost făcut de ambasador la emisiunea Dialog de la postul de televiziune AgroTV-Moldova.

"Discut proiecte cu japonezii din anul 1999. Deja am format o rezervă de proiecte discutate în prealabil. Referitor la agricultură, am discutat proiecte de irigare, energie solară, mecanizare, organizare a treningurilor pentru fermieri. Intenţionez, de asemenea, să atrag sprijinul poporului japonez într-o serie de proiecte în domeniul medicinii şi protecţiei mediului", a spus Bumacov.

El a menţionat că în funcţia sa nouă se va ocupa şi de alte domenii, precum şi va promova activ produsele moldoveneşti pe piaţa Japoniei.

"Avem ce propune Japoniei, în agricultură este vorba despre vinuri, fructe uscate şi alte categorii", a spus diplomatul.

Vorbind despre agricultura moldovenească, ambasadorul a menţionat că această ramură a suferit mult în anul 2015. "Fermierii au început să se dezamăgească, deoarece sînt nevoiţi să dea mită la export, să dea persoanelor responsabile de repartizarea resurselor o parte din banii primiţi şi au încetat a mai investi în afacerea lor. Subvenţiile sînt un sprijin considerabil pentru agricultură, însă este mai mult un ajutor moral decît material", a subliniat ex-ministrul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?