X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Drăguțanu a calificat drept stabilă situația la cele trei mai mari bănci din Moldova

4 feb. 2016,, 14:30   Economie
934 1
Дрэгуцану назвал стабильной ситуацию в трех крупнейших банках Молдовы
Foto: basarabia.md
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, a calificat drept stabilă situația la cele trei mai mari bănci ale țării: Moldova-Agroindbank, Moldindconbank și Victoriabank, care în iunie 2015 au fost luate sub supraveghere specială. El a infirmat de asemenea speculațiile unor experți, care declarau că acestea au probleme serioase, transmite NOI.md.

Șeful Băncii Naționale a spus că BNM nu va turna apă la moara acelora, care vor să fie în centrul atenției prin vehicularea zvonurilor și calomniilor despre activitatea acestor bănci și va face comentarii oficiale în legătură cu aceasta numai atunci, cînd va considera necesară aceasta.

Dorin Drăguțanu a spus că declarațiile privind înrăutățirea situației la Agroindbank, Moldindconbank și Victoriabank rămîn pe conștiința persoanelor care le fac.

Guvernatorul BNM a declarat că situația la aceste trei bănci nu s-a schimbat în comparație cu iunie 2015, cînd a fost instituită supravegherea lor specială. El a negat de asemenea afirmațiile că supravegherea specială a fost instituită din cauza tranzacțiilor dubioase din cadrul lor. Dorin Drăguțanu a spus de asemenea că, dacă BNM va avea probe despre încălcarea de către acționarii băncilor a legilor în mod individual sau în grup, vor fi adoptate măsurile de rigoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?