Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Barbăroșie: Forumul civic este un pas spre combaterea cinismului autorităților

4 feb. 2016,, 12:55   Politică
1108 1
Барбэрошие: Гражданский форум – шаг в борьбе с цинизмом властей
Foto: noi.md
Societatea civilă a dat o apreciere înaltă celui de-al II-lea Forum Civic, care a avut loc la 29 ianuarie. Însă, potrivit politologului Arcadie Barbăroșie, stabilirea unui contact deplin cu autoritățile necesită mai multe eforturi, relatează NOI.md.

Totalizînd rezultatele Forumului Civic, moderatorul evenimentului, Arcadie Barbăroșie, a dat citirii rezoluția semnată de numeroși activiști civici. În aceasta scrie că recunoașterea actualului guvern este inacceptabilă în condițiile în care autoritățile nu doresc să intre în contact cu societatea civilă și inspiră suspiciuni legate de legalitatea lor.

„Cenzura și manipularea în mass-media a atins cote maxime, anchetarea în cazul sustragerii a peste un miliard de dolari din averea statului supranumit «furtul secolului» a rămas fără finalitate, degradarea sectorului bancar continuă, întreprinderile de stat sînt exploatate în scopuri personale și de partid, cinismul și lipsa de respect față de propriii cetățeni au luat proporții inimaginabile”, se arată în document.

Persoanele publice insistă asupra alegerilor parlamentare anticipate imediat după pregătirea condițiilor necesare pentru accesul liber al candidaților și transparența în totalizarea rezultatelor. În acest context, participanții la Forumul Civic au solicitat Ministerului Justiției să înregistreze partidul „Demnitate și Adevăr”, care la 22 ianuarie a primit refuz. Totodată, activiștii civici insistă asupra continuării protestelor pașnice, făcînd abstracție de culorile politice și coordonînd acțiunile opoziției în lupta cu regimul nelegitim.

Forumul Civic, care a avut loc la 29 ianuarie în sala de conferințe a hotelului „Jolly Alon”, a întrunit pentru a doua oară oameni publici, activiști civici, reprezentanți ai partidelor politice, organizațiilor neguvernamentale, politologi și jurnaliști.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?