Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Un nou curs de terapie prin muzică la Filarmonică

3 feb. 2016,, 17:45   Societate
865 0

В Филармонии пройдет новый курс музыкальной терапии
Foto: fest.md

Un nou curs de terapie prin muzică se va desfășura la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din capitală pe 5 februarie. Este vorba de concertul „Senzualitate în muzică”, informează NOI.md.

Concertul va fi susținut de OrchestraSimfonică a Filarmonicii, sub bagheta maestrului în artă Mihail Agafița. Alături de aceștia vor evolua Tatiana Costiuc și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” Liliana Marin și Vitalie Cebotari.

Programul muzical va include creații renumite semnate de Maurice Ravel, Arturo Márquez, Dmitri Șostakovici, Carlos Gardel, fragmente din opere, balete și operete celebre de Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Georges Bizet, Aram Haciaturian, Manuel de Falla, Franz Lehár.

„Proiectul «Terapia prin muzică» continuă cu un experiment nou, la fel de neobișnuit. Dacă în lansarea proiectului din stagiunea trecută am oferit o muzică perfect echilibrată, invocînd arta componistică a lui Brahms și Mozart, de această dată vom încerca să incităm spiritele cu alt fel de senzații, apelînd la unul dintre cele mai puternice instincte ale omului, mai bine zis, la partea frumoasă a acestui instinct, care a inspirat și a dat naștere la multiple și valoroase opere de artă”, a declarat Mihail Agafița.

Concertul va începe la ora 18.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?