Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Socialiştii intenţionează din nou să zădărnicească şedinţa CMC

3 feb. 2016,, 14:53   Capitala
977 1
Социалисты намерены сорвать заседание Муниципального совета Кишинева
Foto: realitatea.md
Consilierii municipali din partea Partidului Socialiştilor (PSRM) intenţionează din nou să zădărnicească şedinţa Consiliului municipal Chişinău (CMC), preconizată pentru 4 februarie.

Preşedintele fracţiunii PSRM, Ion Ceban, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că "există înţelegeri cu unii consilieri ca joi la şedinţă să nu vină 26 de persoane".

Ceban nu a precizat despre care consilieri vorbeşte.

El a menţionat că "socialiştii au cerut desfăşurarea şedinţei CMC pe 11 februarie, la care s-ar examina toate subiectele importante, inclusiv explozia din cafeneaua La Soacra, şantierele de construcţie ilegale, numirea candidaţilor la funcţii de stat conform tuturor rigorilor şi prin concurs".

Ceban a îndemnat consilierii municipali să examineze împreună toate proiectele şi să prevină fărădelegile, furtul banilor.

"Batman sau Iuda-junior (vicepreşedintele Partidului Liberal, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă - "I") s-ar ocupa mai bine de problemele oraşului în loc să urce pe panouri publicitare", a spus socialistul, care consideră că primarul "o face pe prostul şi se preface că nu ştie de problema şantierelor ilegale şi îi cere viceprimarului Nistor Grozavu să prezinte rapoarte".

Ceban a comunicat că "joi, în faţa Primăriei va fi desfăşurată o acţiune de protest împotriva şantierelor ilegale şi fărădelegilor autorităţilor locale" şi a îndemnat chişinăuienii să se alăture acţiunii.

Deputatul Parlamentului Grigore Novac a menţionat că "deputaţii şi consilierii municipali din PSRM de cîteva ori s-au deplasat la strada Miron Costin, unde, vizavi de Parcul Afganilor, urmează a fi începute lucrări ilegale de construcţie, dar constructorii nu au prezentat documentele, în schimb au chemat paza, care a organizat confruntări cu deputaţii".

"Am impresia că agenţiile private de pază fac ordine în ţară", a spus Novac.

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a spus că "socialiştii s-au adresat Procuraturii şi Ministerului de Interne cu rugămintea de a investiga incidentul din strada Miron Costin, în cadrul cărui paza privată a aplicat forţa față de deputaţi, precum şi i-a ameninţat cu arma".

"Noi vom cere tragerea la răspundere a persoanelor responsabile şi pedepsirea celor vinovaţi de incident, precum şi de desfăşurarea lucrărilor de construcţie ilegale", a spus deputatul.

Consilierul municipal Gaik Vartanean a afirmat: "Chirtoacă crede că timpul va trece şi oamenii vor uita de tragedia din cafeneaua La Soacra, precum şi de toate fărădelegile comise, dar nu se va întîmpla".

Potrivit lui, "corupţia din Primărie şi fărădelegile ucid oameni".

"În alte ţări, pentru încălcări similare celor comise de Primăria Chişinău, persoanele responsabile sînt trase la răspundere, iar la noi toţi rămîn în funcţii", a spus Vartanean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?