X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4032

Filip a anunțat când va veni o misiune FMI în Moldova

3 feb. 2016,, 14:45   Economie
1006 1
Миссия МВФ прибудет в Молдову 21 февраля
Foto: ru-trade.info
O misiune a Fondului Monetar Internaţional va veni la Chişinău, în data de 21 februarie, pentru a iniţia discuţii cu Guvernul moldovean despre un nou program de colaborare. Anunţul a fost făcut astăzi de premierul Pavel Filip.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, care va participa la discuţiile cu reprezentanţii FMI, susţine că iniţierea acestui dialog va permite Guvernului să solicite, în luna martie, prima tranşă din împrumutul oferit de România.

Anterior, premierul ţării vecine, Dacian Cioloş, a anunţat că România este dispusă să ofere prima tranşă în mărime de 60 milioane de euro, din creditul de 150 milioane de euro.

Pentru asta, Moldova trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, printre care să înceapă discuţiile cu FMI şi să facă reforme. Ministrul Armaşu a mai precizat că, în prezent, bugetul ţării noastre dispune de suficienţi bani ca să asigure achitarea, în luna februarie, a salariilor şi plăţilor sociale.

În cazul în care Moldova nu va reuşi să deblocheze finanţarea externă, deficitul bugetar ar putea să depăşească suma de 5 miliarde de lei, în prima jumătate a acestui an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?